W sobotę 10 sierpnia w Powidzu odbył się Konkurs Wojewódzki Nasze Kulinarne Dziedzictwo Narodowe, Smaki Regionów. Powiat wągrowiecki reprezentowały członkinie Koła Gospodyń Wiejskich z Morakowa.
Do konkursu panie z KGW Morakowo zgłosiły sześć produktów w różnych kategoriach.
- Kapituła konkursowa nominowała dwa produkty do najwyższej nagrody szczebla krajowego — Perły 2019. Chłopski napój orzeźwiający otrzymał pierwsze miejsce, a domowy ser smażony i babcine krówki otrzymały wyróżnienie — opowiada szefowa KGW Morakowo Małgorzata Lempka.
Kapituła konkursowa składała się z przedstawicieli Polskiej Izby Produktu Tradycyjnego i Regionalnego oraz Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego.
Redakcja Portalu WRC nie odpowiada za publikowane treści w module komentarze.
Przed dodaniem wpisu zapoznaj się z REGULAMINEM!