Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Wągrowcu ogłosił listę lekarzy weterynarii wyznaczonych na 2025 rok do badania mięsa zwierząt gospodarskich oraz mięsa zwierząt łownych przeznaczonego na użytek własny.
Lista obejmuje specjalistów działających na terenie powiatu wągrowieckiego, którzy zapewniają najwyższą jakość usług diagnostycznych.
1. Lek. wet. Sławomir Misiek
Lokalizacja: Laboratorium Wytwarzania Mięsa w Wągrowcu
Telefon: (67) 268 57 27
2. Lek. wet. Sara Regulska
Lokalizacja: Laboratorium Wytwarzania Mięsa w Wągrowcu
Telefon: (67) 268 57 27
3. Lek. wet. Ewelina Przyłucka
Lokalizacja: Punkt Wytwarzania Mięsa w Mieścisku, ul. Parkowa 7, 62-290 Mieścisko
Telefon: 505 436 032
4. Lek. wet. Mirosław Gawkowski
Lokalizacja: Punkt Wytwarzania Mięsa w Gołańczy, ul. Lipowa 6, 62-130 Gołańcz
Telefon: (67) 26 83 222
5. Lek. wet. Robert Speier
Lokalizacja: Punkt Wytwarzania Mięsa w Damasławku, ul. Żnińska 22, 62-110 Damasławek
Telefon: 604 152 343
Profesjonalizm i dostępność
Wyznaczeni lekarze weterynarii zapewniają badania w specjalnie wyposażonych laboratoriach i punktach wytwarzania mięsa, spełniających wymagania sanitarne oraz normy prawne. Badania obejmują mięso zwierząt hodowlanych i łownych, co gwarantuje bezpieczeństwo żywności i zdrowie mieszkańców.
Powiatowy Inspektorat Weterynarii przypomina o obowiązku przeprowadzenia badań przed spożyciem mięsa, szczególnie w przypadku użytku własnego. Współpraca z wykwalifikowanymi specjalistami minimalizuje ryzyko związane z chorobami odzwierzęcymi oraz zapewnia zgodność z regulacjami.
Więcej informacji można uzyskać bezpośrednio w Powiatowym Inspektoracie Weterynarii w Wągrowcu, ul. Berdychowska 54, tel. (67) 26-85-647, e-mail:
Redakcja Portalu WRC nie odpowiada za publikowane treści w module komentarze.
Przed dodaniem wpisu zapoznaj się z REGULAMINEM!